AVRAMOVIĆ PROMAŠIO POBEDU! Sramotna igra Partizana, Budućnost izborila majstoricu!
Džejms Naneli, Foto: ABA Liga/Budućnost VOLI

crno-beli imaju meč loptu

AVRAMOVIĆ PROMAŠIO POBEDU! Sramotna igra Partizana, Budućnost izborila majstoricu!

Objavljeno: 20:12h
Završeno
20:10h

Užasno i mekano je Partizan delovao tokom ogromnog dela meča u Morači. Veliki broj izgubljenih lopti, zicera, smotane odbrane i nezainteresovanost pojedinih košarkaša donele su trijumf domaćinu ove večeri. 

Treća utakmica je na programu 10. maja u Beogradskoj areni, a pobednik tog meča ide u finale ABA lige.

19:30h

Četvrta četvrtina:

Poslednji minut: Plus tri za Budućnost koja je blizu pobede... Avramović sa penala smanjuje na minus jedan 15 sekudi do kraja utakmice, Budućnost ima loptu. Avramović promašuje pobedu, pobeda Budućnosti! Prethodno je Kamenjaš promašio oba penala, ali je Avramović na drugoj strani imao ulaz koji nije iskoristio.

9. minut: Rajt uzvraća izgubljenom loptom - 72:69. Aleksi Avramoviću je trebalo 39 minuta da ode na svoj prepoznatljiv levi ulaz i pogodi, a onda je loše zagradio u odbrani - 74:69 vodi domaći tim.

8. minut: Loša košarka na obe strane, koju je novim promašajem upotpunio Popović. U kontri Panter smanjuje na minus tri - 70:67. Ipak, nakon poena Ferela nova greška crno-belih i izgubljena lopta. Panter petlja, Smit baca loptu u nepoznatom pravcu...

7. minut: Na sreću po crno-bele ove večeri je i gore-dole igra domaćina, koji je počeo da "brlja" finišu duela. Panter se odužio nerezonskim šutem iz zadrške... Nakon promašaja Popovića za tri i faula Džounsa, Panter promašuje oba penala!

6. minut: Konačno je Partizan oživeo na parketu. Lepa akcija Pantera i Smajlagića za minus pet - 68:63.

5. minut: Sramotna igra Partizana... Iz greške u grešku. 68:59 za domaći tim. Panter sa penala smanjuje na 68:61.

Alen Smajlagić
foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

3. minut: Novi promašaj Kevina Panter, Partizan još uvek bez koša. Budućnost vodi - 65:57. Kaminski, pravi korake, sudije ne sviraju i pogađa za 65:59. I onda glupost Kaminskog u odbrani, prekršaj za dva plus jedan i tehnička... Amerikanac je potom i isključen.

2. minut: Partizan bez koša i jasne akcije. Mahundu kuca za plus sedam, a imće i dodatno bacanje - 64:57

19:10h

Treća četvrtina:

Poslednji minut: Naneli spušta loptu na tablu za minus dva - 59:57, ali egi vraća za tri - 62:57! to je i konačan rezultat nakon treće deonice - 26:17 za dmaći tim u ovom periodu igre.

8. minut: Dobra reakcija Smita u odbrani i polaganje u kontri za 57:54.

7. minut: Rastrzano deluje Partizan u napadu i u trećoj deonici... Budućnost vodi 55:52. Tehnička za Ledeja...Mahundu lomi obruč Partizana za 57:52!

5. minut: Trojka Rajta za izjednačenje - 50:50! Panter pa Ferel za dva - 52:52!

3. minut: Uspeva i borbeni Smajlagić da iskopa loptu na ofanzivnom skoku - 46:40. Ponovo Partizan gubi lopte i greši, a Budućnost pravi seriju 5:0 - 48:47za Partizan.  

2. minut: Poenima Avramovića sa penala, Partizan čuva minimalnih plus četiri - 44:40.

1. minut: Poenima Kamenjaša počelo je drugo poluvreme - 40:38. Kaboklo ovoga puta siguran i polaže loptu na ziceru za 42:38.

18:26h

Druga četvrtina:

Poslednji minut: Ima Partizan sreće što Budućnost brzopleto reaguje, pa su tako crno-beli ni krivi ni dužni imali šansu za novo vođstvo. Kaboklo je ponovo kao iz cirkusa "opalio" za tri nakon čega je Obradović ostao u čudu. Na svu sreću imao je priliku za popravni sa linije penala - 40:36 za crno-bele. To je ujedno bio i konačan rezultat nakon prvih 20 minuta igre.

9. minut: Panter je obišao Džounsa iz ugla pogodio za dva - 36:35. Treći prekšraj Pi Džej Doužera... Smajlagić polovičan sa penala - 36:36.

8. minut: Čist zicer je promašio Bruno Kaboklo, a kako je to uspeo sa 206 cm, ostaće misterija... Na drugoj strani čista kontra za domaćina i poeni za 36:33.

Jogi Ferel, Pi Džej Doužer
foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Partizan dekoncentrisan u morači, uostalom kao i tokom čitave sezone. Čak šest izgubljenih lopti u drugoj deonici, a nisu pomogla ni dva tajm-auta Željka Obradovića.

7. minut: Lep prodor Doužera, Bidućnost vodi 34:33. 

6. minut: Ušao je Megi u šut, a kako i ne bi kada mu je Partizan svojim grešakama to i omogućio. Nova trojka - 32:30.

5. minut: Trojka Megija i domaćin vodi - 29:28! Na drugoj strani lepa asistencija za Bruna Kabokla, koji je sporo reagovao, ali je ipak dobio dva penala. Brazilac precizan - 30:29 za crno-bele.

4. minut: Nova izgubljena lopta za Smajlagića, četvrta vezana Partizana! Zaplivao je sa loptom i zaigrao užičko kolo krilni centar Partizana - Budućnost poravnava na 26:26! Ponovo žuta minuta crno-belih...

Andrija Slavković, Zek Ledej
foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

3. minut: Treća vezana izgubljena za Partizan, Smajlagić ovoga puta. Budućnost na minus dva - 26:24.

2. minut: Mahundu precizan sa penala i smanjuje na 26:22. Partizan pravi dve vezane izgubljene lopte. Prvo Doužer, a zatim i kapiten Kevin Panter. Na sreću po crno-bele, domaćin to nije kaznio.

1. minut: Trojka Pantera na staru druge četvrtine i tajmut za Budućnost - 26:20.

17:58h

Prca četvrtina:

Poslednji minut: Velika borba na parketu sa obe strane i nekoliko vezanih promašaja pod oba koša. Tanasković poenima za dva smanjuje na 18:17, a Ledej odgovara sa poludistance - 20:17. Trojkom Nanelija i užasnim prekršajem Doužera u poslednjoj sekudni, Rajt postavlja konačnih 23:20 - za crno-bele nakon prvih deset minuta igre.

KK Partizan, KK Budućnost
foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

9. minut: Nebeski skok Ledeja u napadu i dobar pas za Doužera koji polaže loptu za 18:15.

8. minut: Oba penala je promašio Kenan Kamenjaš, dok je sa druge strane Panter bio precizan sa linije za slobodna bacanja i Partizan vodi 16:14.

7. minut: Doužer iz kreacije jedan na jedan pogađa za dva i poravnava na 14:14.

6. minut: Dobra košarka Partizana u napadu i odličan protok lopte, ali i mekano u odbrani sa druge strane. Pi Džej Doužer je zaradio nesportsku ličnu grešku nakon gledanja snimka. Budućnost je to iskoristila i vodi sa 14:12. 

4. minut: Budućnost ima prednost od 10:8, prethodno je Naneli ubacio prvu trojku na meču.

KK Partizan, KK Budućnost
foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

3. minut: Rezultatska klackalica na startu, Budućnost vodi sa 6:5.

2. minut: Slavković je doneo početnu prednost domaćinu, ali ne adrugoj strani Ponitka sa 2+1 doveo Partizan u prvo vođstvo - 3:2.

17:35h

Partizan je slavio u prvom meču sa 78:67 i iskoristio prednost domaćeg terena, pa će pokušati da u paklu dvorane "Morače" dođe i do druge pobede kao i plasmana u finale regionalnog takmičenja.

Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Mega i tim Janisa Sferopulosa sa prednošću od 1:0 u seriji gostuje od 20 časova ekipi Marka Baraća.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Željko Obradović pred utakmicu:

- Druga polufinalna utakmica, kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu - rekao je trener Partizana.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport)

17:15h

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.